Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/sempere/public_html/index.php:15) in /home/sempere/public_html/wp-content/themes/sandbox/header.php on line 2

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/sempere/public_html/index.php:15) in /home/sempere/public_html/wp-content/themes/sandbox/header.php on line 2
“Litera noastra” revista nevazatorilor din Romania in alfabetul Braille – Semper Excelsius

“Litera noastra” revista nevazatorilor din Romania in alfabetul Braille

Sunt 103 ani de cand a aparut prima revista pentru nevazatorii din Romania in alfabetul Braille. Prima revista pentru nevazatori a aparut trimestrial, in martie 1908 sub numele de “Vatra Luminoasa”. In perioada comunismului, in anii ’60, isi schimba numele in “Viata noua”, iar dupa ’90 apare in denumirea “Litera noastra”.

Revista publica articole cu precadere din lumea nevazatorilor, cu diverse subiecte de: stiinta, curiozitati, istorie, traduceri de articole din publicatii straine care au ca subiect nevazatorii, dar si articole de larg interes din „presa obisnuita”. Revista este produsul Asociatiei Nevazatorilor din Romania (ANR), apare lunar in 350 de exemplare in Braille si 500 scrise pentru cititorii cu deficiente slabe de vedere.

Tot in sprijinul nevazatorilor, din 1966, ANR a infiintat un studio pentru inregistrarea cartilor audio, audiobook-urile de astazi. In toate filialele din tara, ANR distribuie pentru nevazatori audiobook-uri pe CD, in format mp3, care pot fi imprumutate in regim de biblioteca. Pentru ca sa deprinda alfabetul Braille, exista sapte scoli speciale pentru nevazatorii din Romania, doua in Bucuresti si cate una in Buzau, Cluj, Arad, Timisoara si Targu Frumos.

Sursa: totb.ro


Parteneri


Buy Online Without Prescription Buy Periactin online order Metformin