DrawBraille, telefonul cu desing tactil pentru nevazatori


Shikun Sun, student la Design Industrial in cadrul Universitatii Sheffield Hallam din Anglia, a realizat telefonul mobil DrawBraille, un telefon conceput pentru persoanele nevazatoare.

Telefonul mobil DrawBraille este alcatuit din doua componente. Prima parte include o serie de puncte mecanice, in grupuri de cate sase, care pot afisa caractere in Braille. Exista cinci randuri pe ecran, fiecare are sapte grupuri de sase puncte. Daca mesajul nu este cuprins in acest spatiu, exista butoanele de derulare in sus si jos pe partea laterala a ecranului. Cea de-a doua parte, este similara cu un touchscreen standard, ce permite tastarea tactila. Zona contine douazeci de puncte sensibile aranjate in cinci randuri de cate patru. Tot in aceasta zona sunt dispuse in mijloc sase patrare, ce pot forma la atingere un caracter Braille.

Utilizatorul poate verifica cata energie mai are bateria, simtind in partea lateral a telefonului pe un rand de cinci puncte. Fiecare punct reprezinta 20 % din sarcina. Telefon mobil DrawBraille include totodata, cititor de carte, mesaje text, e-mail, mesaje vocale si music player. Utilizatorii pot configura telefonul in cel mai bun mod pentru ei, prin folosirea comenzilor rapide sau prin comenzile vocale.

Telefon mobil cu touchscreen DrawBraille este unul dintre cele mai revolutionare  produse de pe piata din aceasta categorie.

Sursa: bangstyle.com

Sursa video: yankodesign.com


Parteneri


Buy Online Without Prescription Buy Periactin online order Metformin