Terapie prin dans si muzica pentru persoanele cu dizabilitati

Specialistii, alaturi de tinerii cu dizabilitati din Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica “Balotului’”, desfasoara de doua ori pe saptamana un program-pilot de terapie prin dans si muzica pentru tinerii cu dizabilitati severe de la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica “Gheorghe Serban”.

Astfel, psihologi, asistenti sociali, muzicieni, dansatori si voluntari ai Asociatiei “Hraniti Copiii” ajuta bolnavii sa depaseasca obstacolele fizice si psihice. Terapia prin dans si muzica se adreseaza tinerilor care sufera de autism, ADHD, retard de dezvoltare psihoemotionala, hipoacuzie, dar si de diverse dizabilitati neuropsihiatrice, relateaza i-medic.ro

Unii tineri din Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica “Balotului”, care beneficieaza de trei ani de un astfel de program si care la randul lor au avut probleme severe de sanatate, fac parte din echipa de lucru care implementeaza acest program-pilot. Mai mult, împreuna cu specialistii, implementeaza  programul de recuperare  bazat pe dans si muzica, mai ales ca abilitatea de a raspunde la muzica a fiintei umane ramane nealterata de handicap.

Sursa: www.exploremedicinetv.ro

Sursa foto: www.b365.ro


Parteneri


Buy Online Without Prescription Buy Periactin online order Metformin